Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Kene Isırmasına Dikkat! Prof. Dr. Doğan Uyardı

Kenelerin taşıdığı virüslerin insanlara bulaşma riskine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, hastalığın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Vaka sayılarında artış yaşandığına değinen Doğan, hastalığın kenelerin sıvılarına temas veya çıplak elle ezilmesi sonucu bulaştığını vurguladı.

Risk gruplarını tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, veterinerler, askerler, sağlık personeli ve piknikçiler oluştururken hastalığın belirtileri ateş, yorgunluk, bulantı ve kusma şeklinde ortaya çıkıyor. Hastalığın tedavisi olmamakla beraber erken müdahale ile iyileşme sağlanabiliyor. Prof. Dr. Doğan, endişe ve panik yapmak yerine önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Prof. Dr. Nazif Elaldı’nın konuya yakından ilgilendiğini ve İsveç’te aşının Faz-1 çalışmalarının devam ettiğini belirten Doğan, Faz-2 çalışmalarının Sivas’ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Sivas merkezden henüz vaka bildirilmemesine rağmen tedbirli olunması gerektiğine değinen Doğan, hastalığın daha çok Yozgat ve Tokat’ta görüldüğünü ifade etti.

Keneye maruz kalanların erken müdahale ile hastalıktan kurtulabileceğini belirten Doğan, en etkili yöntemin kene ısırmasını engellemek olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Müge Acar, yaz aylarında artan güneş maruziyetinin cilt üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uygulanması gereken beş temel adımı anlattı. Cildin ihtiyaçlarının mevsimlere göre değişkenlik gösterdiğini söyleyen Acar, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle kuruluk, hassasiyet, leke oluşumu ve erken yaşlanma gibi sorunların daha sık görüldüğünü belirtti.

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.

Hekim randevusu almakta zorlananlar dikkat! Sağlık Bakanı Yardımcısı yöntemi paylaştı

Sağlık Bakanı Yardımcısı “Eğer doğrudan sisteme girip hekim randevusu almaya kalkıyorsa işi zor” dedi, doktor randevusu almanın kolay yöntemi anlattı.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.